Look up in wonder
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is een consoleboot?

Wat is een consoleboot

De consoleboot heeft zich bewezen. Het is nog steeds populair als inspectieschip zowel in havens als op zee. De stuurman staat of zit centraal in de boot, heeft alles bij de hand, en veel overzicht. Rondom de boot kan een inspecteur uit en in de consoleboot stappen. Het ligt voor de hand dat een consoleboot uitermate geschikt is voor de recreatievaart.

Eenvoudig mee te nemen op een trailer

De consoleboot biedt veel ruimte. Met meerdere volwassen gaan vissen kan al op een boot van ongeveer vijf meter lang. Omdat de stuurman zo centraal staat is aan- en afmeren eenvoudig evenals de boot voor anker leggen. Als extra is de consoleboot makkelijk mee te nemen op een trailer zodat u het vaargebied kan vergroten. Bijvoorbeeld wederom met vissen, wanneer er buitengaats hoge golven zijn laat u het bootje in binnenwater te water, als de zee rustig dan kunt u op open zee gaan vissen. In Nederland zijn hellingen genoeg waar u de boot te water kan laten. U kunt stellen dat u heel Nederland als vaargebied heeft met een consoleboot op een trailer.

Het onderhoud is weinig, eenvoudig, en voordelig

Veel potentiële watersporters zien op tegen het onderhoud aan een boot. Ga dan zeker voor een consoleboot, want het vraagt amper onderhoud. Zeker als u kiest voor een consoleboot met een aluminium romp. Aluminium kan niet rotten of roesten, daarom hoeft u de boot niet te lakken. Een buitenboordmotor heeft als voordeel dat u de motor af kan geven bij een servicestation voor een beurtje. Daar is ook een bassin waar de monteur de motor kan laten proefdraaien terwijl de buitenboordmotor koeling heeft. Het overige onderhoud aan de trailer en de romp is hooguit schoonmaken, maar beslist geen specialistisch en duur werk. Omdat een consoleboot erg duurzaam is, kunt u ook kijken voor een gebruikt exemplaar als u besluit een consoleboot te kopen. Als voorbeeld de buitenboordmotor is zelden versleten, meestal verouderen die motoren en hebben die buitenboordmotoren amper draaiuren gemaakt. Kijk bij Just Marine voor een nieuwe of gebruikte consoleboot.

https://www.justmarine.nl/boten/consoleboten.html