Look up in wonder
Image default
Hobby en vrije tijd

Schildersezel kopen, waar let je op?

Twijfel je over een schildersezel kopen? Denk dan goed na over het gebruik dat je ervan zou kunnen maken. In deze blog wordt verder ingegaan op de factoren die invloed van invloed zouden kunnen zijn bij de keuze die jij maakt.

 

Binnen welk medium werk je?

 

Schilder je met verschillende media, of maak je vaak gebruik van aquarel, vloeibare acryl materialen of iets heel vloeibaars? Dan wil je waarschijnlijk het liefst horizontaal of onder een zeer kleine hoek werken. Er bestaan verschillende schildersezels waarbij dit mogelijk is! Dit noem je ook wel aquarel ezels. Met deze ezels kun je de hoek aanpassen naar de graden van eigen wensen. Hierdoor creëer je de mogelijkheid om in een horizontale positie te schilderen.

 

Voor andere soorten media heeft de ezel wel het voordeel van verticaal te werk kunnen gaan. Ben je bijvoorbeeld een pastelartiest, dan wil je dat het schilderij verticaal of schuin naar voren gericht is. Dit zorgt ervoor dat het stof van het schilderij af kan vallen.

 

Teken je voornamelijk met potlood en dergelijken, dan is een A-frame ezel zeker aan te raden. Een A-frame ezel is lichter van gewicht en heeft statiefpoten. Het lichte gewicht is belangrijk omdat je voornamelijk papier moet vasthouden wat ook zeker niet zwaar is. Ook is de A-frame ezel gemakkelijk op te vouwen en licht voor onderweg. Een schildersezel kopen kan gemakkelijk bij schildersezel-enzo.

 

Heb je veel ruimte nodig?

 

Houd er rekening mee dat een ezel veel plaats in beslag kan nemen. Als de ruimte waarin je werkt zeer beperkt is dan is het slim te kiezen voor een tafel-ezel, omdat een vloerezel ontzettend veel ruimte in beslag neemt. Een ezel met een H-frame is heel stabiel, maar is ook een stuk groter. Deze ezel zal niet veel bewegen door de stabiliteit en kan zeer grote doeken dragen, zelfs je als met kracht schildert zal deze ezel nergens heen gaan.

https://www.schildersezel-enzo.com/