Look up in wonder
Image default
Mode en Kleding

Tips voor een goede sport bh

Tips voor een goede sport bh

Wanneer je vaak sport, dan zul je vast hebben gemerkt dat dit de nodige weerslag op je lichaam heeft. Niet alleen op je spieren en voeten, maar ook op andere delen van je lichaam. Eén van deze delen die flink wat voor de kiezen krijgt, dat zijn de borsten. Het maakt dan niet uit of het nu gaat om een grote of kleine cupmaat. In beide gevallen is het belangrijk dat jij als vrouw een goede sport bh draagt. Dit biedt namelijk ondersteuning, waardoor je borsten bij het sporten geen pijn gaan doen. Ondanks dat veel vrouwen echt wel weten dat het belangrijk is om er één te dragen, zien we toch nog steeds dat veel vrouwen het toch niet doen. Het zit vaak niet prettig geven ze dan aan als argument. Toch is het wel van belang. Dus heb jij nog geen bh of zie die van jou niet fijn, dan hebben we hier een aantal tips voor je zodat jij een goede sport bh kunt vinden.

Kies de goede maat

Bij het uitzoeken van ieder bh is de maat natuurlijk enorm belangrijk. Of het nu gaat om een prothese bh, elomi bh of dus een sport bh, dat maakt niet uit. Wel is het goed te weten dat er bij een sport bh net een iets andere maatvoering geldt, dan bij een normale bh. Een sport bh moet namelijk wel een stukje strakker zitten om ervoor te zorgen dat je borsten tijdens het sporten niet kunnen bewegen. Je zult namelijk merken, dat wanneer je bh te los zit of jij een normale bh zoals een voorgevormde bh zonder beugel draagt, dit een stuk minder prettig is en ook je prestaties niet ten goede komt. Zorg er dus voor dat je een bh kiest die goed zit en wanneer je dit lastig vindt je een sportzaak bezoekt om zo hulp te kunnen krijgen.

Voor of achter sluiting

Wanneer je een sport bh gaat uitkiezen, dan heb je de keuze voor een bh met achter of voorsluiting. De keuze is volledig aan jezelf en iedereen heeft natuurlijk een andere voorkeur. Wat je wel merkt, is dat het vooral bij fanatieke sporters een stuk prettiger is om een sport bh met voorsluiting te dragen. De reden is simpelweg omdat je na een stevige sessie vaak geen kracht meer hebt om je met armer achter je rug te gaan om je bh open te maken.