Look up in wonder
Image default
Mode en Kleding

Alles over TOMS schoenen

In 2006 ontwikkelde de Amerikaan Blake Mycoskie met zijn label Toms een uiterst geëngageerd idee dat intussen een echte beweging is geworden: het “One for One”-concept.

Iedereen die een paar schoenen van Toms koopt, zorgt er ook voor dat het merk een paar schoenen geeft aan een kind in nood. Op die manier zijn al meer dan 45 miljoen paar schoenen geschonken aan kinderen die in armoede leven – een werkelijk opmerkelijk werkmotto voor een modern en eigentijds modebedrijf.

De schoenen van Toms overtuigen niet alleen door sociaal engagement, maar weten ook mode te inspireren. Geïnspireerd door klassieke espadrilles richtte Toms zich aanvankelijk op lichte zomerschoenen.

Inmiddels is het assortiment van het label aanzienlijk uitgebreid en creëren de ontwerpers achter het merk voortdurend nieuwe stijlvolle schoenmodellen.

Toms damesschoenen stralen pure levensvreugde uit
De oprichter van Toms ontwikkelde zijn schoenen in de eerste plaats om kansarme kinderen te helpen. Maar wie zegt dat liefdadigheid niet leuk kan zijn? Toms’ ontwerpen zijn modern en eigentijds.

De schoenen hebben een geheel eigen uitstraling die spontaan, plezierig en natuurlijk is. Tegelijkertijd is de stijl van Toms elegant en vrouwelijk. Het centrale element in de Toms-collecties zijn de zogenaamde Alpargatas. Dit is een Argentijns schoenmodel dat de oprichter van het bedrijf zeer heeft geïnspireerd.

De lichte zomerschoenen doen denken aan espadrilles en inspireren met zomerse kleuren, lichte stoffen en een comfortabel design. Daarnaast biedt Toms ook strappy sandalen, slippers, booties, loafers en sneakers voor modebewuste en onafhankelijke vrouwen.

Veel Toms schoenen scoren ook met een etnische stijl die momenteel erg trendy is. De hoogwaardige tassen van Toms profiteren ook van deze look en presenteren etnische elementen zoals franjes of patronen als modieuze accenten.