Look up in wonder
Image default
Bedrijven

Plafondverwarming, echt zo efficiënt?

Wil je echt een optimaal warm huis, dat snel opwarmt en ook de warmte normaal verspreid over jouw woning? Dat kan zeker met plafondverwarming. Aangezien dit een technologie is dat gebruik maakt van infrarood stralingswarmte, kan de warmte alleen naar beneden. Hierdoor wordt er binnen enkele momenten de woning opgewarmd en kunnen de bewoners gelijk genieten van een aangename warmte.

Voordelen vergeleken met een traditioneel verwarmingssysteem

Je ziet het verwarmingssysteem helemaal niet. Met een plafondverwarming worden alle elementen weggewerkt in het plafond en zijn de panelen niet meer zichtbaar. Lelijke radiatoren staan niet meer in zicht.

Het systeem is niet onderhoudsgevoelig

Doordat het systeem bestaat uit enkele panelen met elektrische kabels die niet voortbewegen en aan dienen worden gezet middels een schakelaar of thermostaat. Is het systeem niet zo onderhoudsgevoelig als een verwarmingssysteem met een cv-ketel. Bij het gebruik van een cv-ketel zijn er meerder bewegende onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. Een cv-ketel dient ieder jaar wel gereviseerd te worden. Voor een plafondverwarming kan dit wel elke 10 jaar of langer zijn.

Je hebt geen lucht of stofverplaatsing

Heb je wat gevoelige luchtwegen of last van allergie? Dan is er met een plafondverwarming een ideale oplossing. Je hebt geen luchtverplaatsing, dus geen droge lucht. En doordat de warmte niet vanuit 1 plek de ruimte in dient te worden geslingerd, heb je ook geen stof verplaatsing. Door bepaalde luchtcirculatie met een radiator krijgen stofdeeltjes en daarbij ook schadelijke deeltjes de kans om zich op de open in de radiator. Vervolgens worden deze deeltjes weer verspreid onder de omgeving zodra de radiator aan wordt gezet.

Een gelijkmatige verwarming

Met een radiator wordt er vanuit een plek in de ruimte verwarmd en dat dient door middel van luchtverplaatsing de gehele ruimte te verwarmen. Met een plafondverwarming verwarm je de gehele ruimte al in één keer. De ruimte wordt dan gelijk warm voor alle inzittenden.