Look up in wonder
Image default
Bedrijven

Effectiever en efficiënter werken met tijdschrijven

Hoe werkt tijdschrijven

De meest simpele uitleg voor tijdschrijven is eigenlijk gewoon de tijd bijhouden die je ergens aan besteedt. Meestal wordt tijdschrijven gebruikt in een organisatorische omgeving, maar het kan zeker ook gebruikt worden om je privé taken goed bij te houden. Het doel van tijdschrijven is namelijk om meer inzicht te krijgen in hoe je tijd wordt besteed. Je kunt het tijdschrijven handmatig doen maar er zijn tal van systemen die dit voor je kunnen doen. Bij de meeste systemen zet je gewoonweg een timer aan op het moment dat je aan een taak begint, en stop je hem weer zodra je klaar bent.

De voordelen van tijdschrijven

Er zijn veel voordelen verbonden aan het invoeren van tijdschrijven in een bedrijf. Zo kan tijdschrijven dienen als een basis voor het maken van facturen voor klanten. Door tijdschrijven kun je namelijk altijd je facturen verantwoorden naar je klanten toe. Ook geeft tijdschrijven veel inzicht in de efficiëntie van projecten of medewerkers.  Tijdschrijven is daarom ook een goede en betrouwbare bron bij het maken van kostprijscalculaties.

Minpunten van tijdschrijven

Ondanks de vele voordelen van tijdschrijven zijn er ook enkele nadelen te benoemen. Zo is het investeren in een tijdregistratiesysteem  tijdrovend en het is daarnaast ook zeker niet altijd goedkoop. Daarnaast verg je ook extra discipline en tijd van je medewerkers. De meeste medewerkers staan meestal niet te wachten op extra administratieve werkzaamheden. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de extra discipline die nodig is van medewerkers bij het overstappen naar tijdschrijven.

https://keeping.nl/tijdschrijven