Look up in wonder
Image default
Bedrijven

De voordelen van een rookoverkapping voor horecagelegenheden

Roken is nog steeds een populair tijdverdrijf onder veel mensen, maar tegelijkertijd kan het ook een bron van irritatie zijn voor anderen die liever geen tabaksrook inhaleren. Voor horecagelegenheden kan dit leiden tot verlies van klanten of zelfs boetes als er geen geschikte rookruimte beschikbaar is. Een oplossing hiervoor is het installeren van een rookoverkapping. In dit artikel zullen we de voordelen van rookoverkappingen voor horecagelegenheden bespreken.

 

Verbeterde klanttevredenheid

Een van de voordelen van een rookoverkapping is dat het ervoor zorgt dat niet-rokers en rokers gescheiden kunnen worden, wat kan leiden tot een verbeterde klanttevredenheid. Dit geldt vooral voor horecagelegenheden die zowel binnen als buiten zitplaatsen hebben. Door rokers naar de rookoverkapping te verwijzen, kunnen niet-rokers genieten van een rookvrije omgeving zonder gestoord te worden door tabaksrook. Bovendien kan een rookoverkapping ook helpen om de luchtkwaliteit binnen de horecagelegenheid te verbeteren, wat ook kan bijdragen aan een betere ervaring voor de klanten.

 

Bescherming tegen boetes en sancties

In sommige gebieden zijn er strenge wetten en regels inzake roken in openbare ruimtes, waaronder horecagelegenheden. Als een horecagelegenheid geen geschikte rookruimte heeft, kan dit leiden tot boetes of zelfs het sluiten van de zaak. Door een rookoverkapping te installeren, kan een horecagelegenheid voldoen aan de wetgeving en voorkomen dat er boetes of andere sancties opgelegd worden. Bovendien kan het installeren van een rookoverkapping ook helpen om de horecagelegenheid in overeenstemming te brengen met de lokale brandvoorschriften en andere veiligheidsvoorschriften.

Al met al zijn er tal van voordelen voor horecagelegenheden die een rookoverkapping installeren. Door rokers en niet-rokers te scheiden, kan de klanttevredenheid verbeteren en kan de horecagelegenheid beschermd worden tegen boetes en andere sancties.

Naast de verbeterde klanttevredenheid en bescherming tegen boetes en sancties, zijn er nog meer voordelen van rookoverkappingen voor horecagelegenheden. Hieronder staan enkele extra voordelen op een rij:

 •  Aantrekkelijker voor niet-rokers: Zoals eerder vermeld, kan het installeren van een rookoverkapping ervoor zorgen dat niet-rokers een rookvrije omgeving kunnen genieten. Dit kan de horecagelegenheid aantrekkelijker maken voor niet-rokers, die misschien anders niet zouden komen omdat ze geïrriteerd zouden raken door tabaksrook.

 •  Vergroot de capaciteit: Als een horecagelegenheid geen geschikte rookruimte heeft, kan dit betekenen dat rokers alleen buiten kunnen roken. Dit kan betekenen dat er minder zitplaatsen beschikbaar zijn, wat op zijn beurt kan leiden tot verlies van inkomsten. Door een rookoverkapping te installeren, kunnen rokers ook binnen roken zonder dat dit ten koste gaat van zitplaatsen voor niet-rokers. Dit kan de capaciteit van de horecagelegenheid vergroten en leiden tot meer inkomsten.

https://umfeldt.nl/assortiment/overkappingen/rookoverkapping