Look up in wonder
Image default
Auto's en Motoren

De distributieriem

Bij een verhuisbus huren in Maastricht hoef je er naar alle waarschijnlijkheid nooit echt op te letten, als het goed is doet dit de verhuurder wel. De staat van de distributieriem. Dit is misschien wel één van de meest belangrijke onderdelen van het motorblok en moet doorgaans om de 100.000 kilometer worden vervangen. Maar wat is het nu precies?

Hoe werkt het?

Eenvoudig gezegd verbindt de distributieriem (bij sommige motoren: de distributieketting) de krukas met de nokkenas. Zodoende kunnen de zuigers en kleppen van de motor met elkaar samenwerken en kan de motor ademen. De distributieriem speelt misschien wel de belangrijkste rol in de aandrijving van de verhuisbus, doordat deze de krachten van krukas overbrengt op de nokkenas. In tegenstelling tot de multiriem is deze riem niet te zien onder de motorkap. Hier zal dus altijd een specialist naar moeten kijken.

Kapot, wat dan?

Wanneer de distributieram knapt of breekt, draait de krukas wel nog. Maar de nokkenas wordt niet meer aangedreven, waardoor de verhuisbus stopt met lopen en de kans op motorschade oploopt. Het verhuurbedrijf doet er daarom verstandig aan om de staat van de riem nauwlettend in de gaten te houden en deze tijdig te vervangen. Zodat jij veilig en zonder probelemen een verhuisbus kunt huren in Maastricht. Het (laten) vervangen is echter niet goedkoop en kan oplopen tot maar liefst 1.000 euro. Dit hangt natuurlijk wel af van het merk, type auto en de garage waar de riem wordt vervangen.

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/verhuisbus-huren-maastricht/