Look up in wonder
Image default
Onderwijs

Brede School Activiteiten

Brede School activiteiten

Op een brede school zijn kinderen langer aanwezig dan bij andere schoolstijlen, dit biedt de mogelijkheid om kinderen meer te kunnen leren. Soms kan het voor deze brede basisscholen lastig zijn om een educatieve invullen te geven aan de dag, externe partijen als Grote Broer zijn er dan om een projectdag te organiseren voor deze school. Grote broer heeft een groot bestand met professionele workshopdocenten die allemaal gespecialiseerd zijn in verschillende disciplines, eigen materiaal hebben en een bevoegdheid hebben om een les te kunnen geven. 

Project op een brede school

Vaak zit je met verschillende instanties onder één dak, de peuterspeelzaal, kinderopvang en buitenschoolse opvang zijn allemaal onderdeel van de school. Misschien heeft een brede school wel veel plannen liggen voor activiteiten, soms is het echter nuttig om expertise van buitenaf binnen de school te brengen om eens wat andere kennis op te doen. Er zijn verschillende projecten die georganiseerd kunnen worden, denk aan een dag waarbij alles draait om muziek of kunst. Professionele workshopdocenten dragen die dag de verantwoordelijkheid voor de invulling van de lessen en gebruiken hun eigen kennis om de leerlingen te activeren en wat nieuws te leren. Een project op een brede school is mogelijk verschillende vormen en mate, afhankelijk van de wens van de school zelf.

Projectdag

Misschien wil je als school een volledige dag uit handen geven aan een externe partij, dat kan natuurlijk altijd. Op dat moment is het van belang dat je een juiste invulling geeft aan die dag, een thema hebt en zorgt voor de juiste docenten. Een externe partij als Grote Broer neemt deze organisatiezorgen vanaf het startpunt van organiseren over. Een projectdag kan dan ook in verschillende vormen uitgevoerd worden, afhankelijk van het budget en de wens van de school. Er zijn verschillende projectdagen die aantrekkelijk kunnen zijn voor een brede school, een dag waarbij theater centraal staat is perfect voor de doelgroep. De docenten die hiervoor worden ingezet zijn een voor een professionals, ze hebben al jaren ervaring binnen de discipline en weten precies hoe ze met een groep jonge kinderen een merkbaar verschil kunnen maken. Theater is de perfecte manier om de creativiteit van het kind te gebruiken en deze te vertalen naar een zichtbare uitkomst, dat zal met theater in de vorm van een voorstelling voor ouder zijn. 

 

 

https://grotebroer.com