Look up in wonder
Image default
Onderwijs

Belangrijke hulp van studiekeuzeadvies

Studiekeuze advies is een hulpmiddel dat eigenlijk veel vaker ingezet zou moeten worden, want het is misschien nog wel een taboe, maar wanneer je om je heen gaat vragen, zul je van een heel groot aantal jongeren horen dat zij nog geen idee hebben van wat zij graag met hun leven zouden willen doen en dat zij daarom ook nog helemaal niet weten welke studie zij zouden moeten gaan volgen. Daarom wordt het voor hen vaak een onnodig grote onrust die zij op hun schouders meedragen, want het is nou eenmaal een verwachting dat iedereen het allemaal maar weet en maar gewoon gaat studeren.  

Geen idee 

Het is op veel verjaardagen een veelgestelde vraag aan jongeren of zij al weten wat ze willen gaan studeren en überhaupt de vraag of zij studeren is een veelvoorkomend onderwerp. Voor jongeren is dit een ontzettend vervelende vraag omdat zij het antwoord zelf ook simpelweg gewoon niet weten en zij op dit moment getriggerd worden in hun zorgen en zij nog verder in het diepe dal dat hun studiekeuze gevormd heeft, zullen kunnen vallen. Er wordt gewoon niet zo graag over gepraat en dat betekent dat het toch wel een grote zorg is die op de schouders van deze jongere leunt.  

De moeilijke laatste jaren 

De corona tijd heeft het voor veel jongeren nog moeilijker gemaakt om een keuze te kunnen maken. Zij hebben het laatste jaar van hun middelbare school bijna niet meegemaakt, omdat zij alles vanuit hun eigen woonkamer moesten doen en het moment van slagen eigenlijk stilletjes voorbij verliep. Daardoor is er nog vaker gekozen om maar wat te gaan werken in het tussenjaar, maar wordt het toch vergeten om na te gaan denken over het grote vraagstuk en daardoor wordt het iedere keer maar genegeerd en blijft het onuitgesproken. Daarom is het belangrijk om hier op de middelbare school al genoeg aandacht te geven.  

Stap voor stap naar de uitkomst 

Studiekeuze Amsterdam kan jou helpen, wanneer je toch graag een studie wil gaan volgen, maar je echt nog geen idee hebt om eens goed na te gaan denken over wat je graag zou willen en hoe jij je nabije toekomst voor je zou zien. Je hebt dan een aantal sessies met een specialist die weet hoe jij het beste geholpen kunt worden om zo steeds een beetje dichter bij het antwoord te kunnen komen, zodat jij de keuze kunt gaan maken om een opleiding te starten en je de druk van het vraagstuk van je schouders kunt gaan laten glijden.  

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/