Look up in wonder
Image default
Bedrijven

2 tips voor de beginnende vrachtautochauffeur

Heb je net je C of D rijbewijs behaald en mag je eindelijk de weg op als vrachtautochauffeur? Het is algemeen bekend dat de eerste rit na het behalen van je rijbewijs vaak de moeilijkste is. Daarom vind je hieronder enkele tips die jou erbij helpen om deze rit zo goed als mogelijk te laten verlopen!

Doe een training lading zekeren

Eén van de belangrijkste onderdelen van het goed en veilig transporteren van spullen is om de lading goed te stuwen en op de juiste manier vast te zetten. Je hoort vaak genoeg op de radio dat er een ongeluk is gebeurd met een vrachtwagen die zijn lading is kwijtgeraakt. Dit kun jij voorkomen door een training lading zekeren te volgen. Hierbij leer je onder andere de krachten die spelen bij het vervoeren van een lading, verschillende methoden en principes van het lading zekeren, hoe je spanbanden, kettingen en blokken gebruikt, en natuurlijk hoe je de lading zekert.

Vind iets wat je kan doen tijdens inactieve uren

Als beroepsbestuurder van een vrachtauto zul je, tijdens het werk, vaak genoeg stil komen te staan. Dit heb je vooral ’s avonds voordat je gaat slapen. Op deze tijden is het te laat om nog de weg op te gaan, maar te vroeg om daadwerkelijk te slapen. Daarom is het verstandig om iets bij te hebben wat je kunt doen in deze uren. Hierbij kun je denken aan het lezen van boeken, het spelen van instrumenten, het beluisteren van podcasts of het spelen van een videospel.

https://eurotransportcollege.com/training-lading-zekeren/