Look up in wonder
Image default
Dienstverlening

Woon jij in Helmond en wil jij je meterkast/groepenkast laten vervangen?

Een meterkast/groepenkast is een hele belangrijke plek in het huis. Alle elektra in het huis wordt vanaf de meterkast geregeld. Daarom is het heel belangrijk dat als er werkzaamheden aan de meterkast worden gedaan dat het goed en zorgvuldig gebeurt. Als je wilt dat er niks mis gaat en dat alles zorgvuldig gedaan wordt, dan moet je een goede elektricien inschakelen zoals Elektricien Helmond. Elektricien helmond vervangt dagelijks meterkasten en groepenkasten. De elektriciens van Elektricien Helmond weten dus als geen ander hoe dit moet. Je bent ervan verzekerd dat alles goed verloopt. De elektriciens van Elektricien Helmond hebben jarenlange ervaring en kennis opgebouwd, zo krijg jij de beste service.

Risico’s meterkast

Van bijvoorbeeld een defect kabel, een loshangend stopcontact of overbelasting kunnen er storingen komen in de elektrische installaties, en dat is vervelend. Maar wanneer de meterkast/groepenkast niet goed werkt dan is het niet alleen vervelend maar ook heel erg gevaarlijk. Soms is er alleen materiële schade, maar er kunnen ook  gewonde of zelf dode vallen als gevolg van stroomschokken of brand in de meterkast. De meest gevaarlijke situatie ontstaat als er smeltende kunstof van de groepenkast op de kunststof gasleiding terecht komt. Dit heeft altijd een grote brand tot gevolg. Het spuitende en brandende gas blokkeert dan vaak de vluchtweg van de woning. Daarom is het belangrijk dat alle werkzaamheden aan de meterkast door een professionele elektricien worden gedaan.  Elektricien Helmond werkt met professionele elektriciens die precies weten hoe je werkzaamheden aan een meterkast verricht. De elektriciens zijn goed opgeleid en hebben de juiste kennis van het vak. Met deze kennis en ervaring kunnen ze elke klus in de meterkast klaren. Elektricien Helmond is ook een erkend bedrijf. Dat een elektricien erkend is betekent dat hij zit aangesloten bij een vakvereniging.

De inhoud van je meterkast 

Om te weten welke voorschriften er zijn voor een meterkast is het eerst handig om te kijken wat een meterkast nou eigenlijk is, en kijken wat er allemaal in een meterkast zit. Iedere woning heeft tegenwoordig een meterkast wat ze tegenwoordig meterruimte noemen. Zo noemen het tegenwoordig meterruimte omdat het niet meer op een kast lijkt zoals een tijdje geleden. Het is nu meer een ruimte met meters en verschillende aansluitingen. De inhoud van je meterkast bestaat uit water, gas en elektriciteitsaansluitingen. Ook komt in de meterkast de telefoonleiding binnen, en ook de glasvezel aansluiting, CAI en de stadsverwarming. Daarnaast omvat de elektronische installatie alle zaken die zijn aangesloten in de meterkast om apparaten van stroom te voorzien. Hierbij kun je denken aan bekabeling, lasdozen, wandcontactdozen/stopcontacten en schakelaars. In de meterkast bevindt zich ook de groepenkast. In de groepenkast komt alle elektriciteit binnen en de elektriciteit wordt vervolgens beveiligd en verdeeld over verschillende groepen. Ook de hoofdschakelaar valt onder de groepenkast. De hoofdschakelaar wordt gebruikt om je gehele installatie in een keer uit te schakelen en spanningsloos te maken. In oudere installaties kan het zo zijn dat er nog geen hoofdschakelaar aanwezig is.