Look up in wonder
Image default
Dienstverlening

Waarom moet u ramen van gehard glas gebruiken?

Vanwege technologische vooruitgang bij het maken van glas, hebben ramen van gehard glas meerdere voordelen. Het gebruik van ramen van dit glas is een verstandige beslissing voor mensen die grote ramen en glazen wanden in hun huis willen hebben.

 

Veiligheid van het glas

Het is irrationeel om compromissen te sluiten op het gebied van veiligheid. Glazen ramen van een niet zo professioneel bedrijf blijven zelden intact als ze worden blootgesteld aan zware schokken. Als u in een huis met kinderen woont, kunnen ze bijzonder gevaarlijk zijn. Omdat gewoon glas in gekartelde scherven breekt, kan het u aanzienlijk schaden. Gehard glas lost tijdens het breken op in poederachtige stukjes, waardoor de kans op letsel aanzienlijk wordt verkleind.

 

Schadebestendige ramen

Meestal installeert u glazen ramen vanwege hun esthetische waarde. Krassen en vuile glazen ramen doen precies het tegenovergestelde daarvan. Ze kunnen zelfs de meest verbluffende huizen er armoedig en onverzorgd laten uitzien. Gehard glas is redelijk goed bestand tegen krassen en normale slijtage, waardoor het perfect is voor ramen en deuren die regelmatig worden gebruikt. Ramen van gehard glas zijn ook bestand tegen harde wind en worden niet beschadigd door hevige regen of hagelbuien.

 

Hittebestendige ramen

Gegloeid glas barst gemakkelijk bij blootstelling aan hoge temperaturen. Iets zo mager als een scheut heet water tijdens het nemen van een warme douche kan uw gewone raam beschadigen. Dit komt doordat de balans tussen compressie en spanning tussen de buitenste en de binnenste laag niet nauwkeurig is. Als u op een plek woont waar het hele jaar door hoge temperaturen heerst, volstaan ​​gewone glazen ramen misschien niet. Het geharde glas is gemakkelijk bestand tegen hoge temperaturen, waardoor het de voorkeur verdient voor ramen die worden blootgesteld aan een verwarmde omgeving, zoals keukens en badkamers.

 

Gevarieerde ontwerpen

Dit glas is verkrijgbaar in verschillende patronen, kleuren en stijlen. Deskundigen zullen ramen van gehard glas aanpassen voordat ze worden geïnstalleerd. Omdat ze zeer duurzaam zijn, kunt u ook kiezen voor frameloze ramen en scheidingswanden van vloer tot plafond. Indien u extra privacy wenst, kunt u altijd kiezen voor het matglas of geluiddicht geharde glas. Als u met kleuren wilt spelen, maar geen kleurrijke kunstlichten wilt installeren, kies dan voor gekleurd glas of glas met een patroon.