Look up in wonder
Image default
Kinderen

Tips voor een leuk sinterklaasfeest

Sinterklaas maakt alweer zijn aantocht naar Nederland en dat betekent dat het Sinterklaasfeest ook weer bijna van start gaat. Hoe maak jij het Sinterklaasfeest voor je kinderen tot een groot succes?

1. Tel samen af tot aan Sinterklaas

Kinderen vinden het vaak lastig om tijd te begrijpen. De tijd van de intocht tot aan Pakjesavond kan dan ook enorm lang duren. Tel samen met je kind af tot aan Sinterklaas door middel van het maken van een gratis Sinterklaas aftelkalender. De aftelkalender is al klaar, hij hoeft alleen nog maar even geprint te worden. Dit is ideaal om een momentje samen met je kind te creëren.

2. Ga samen bakken!

Hoe leuk is het om Sinterklaas alvast een beetje te vieren door wat lekkere snacks te maken! Bak bijvoorbeeld samen pepernoten, speculaas of cake. Je kunt uiteraard ook kiezen voor iets gezondere snacks. Geen zin om te gaan bakken? Haal dan iets lekkers in huis en kruip samen op de bank voor de nieuwste Sinterklaasfilm!

3. Surprise maken

Als je kind al naar school gaat, is het onvermijdelijk dat je een surprise moet maken voor een klasgenoot. Een surprise maken kan heel leuk zijn, samen knutselen is immers erg gezellig! Mocht je niet per sé een surprise te hoeven maken, dan kan je ook samen aan de slag om iets leuks in elkaar te zetten. Wellicht kan je kind deze aan een vriendje of familielid cadeau doen.

4. Vertel over het ontstaan van Sinterklaas

Achter de heilige Sint Nicolaas schuilt een hele geschiedenis. Ook als je kind nog in Sinterklaas gelooft, kan het leuk zijn om iets over deze geschiedenis te vertellen. Er staat enorm veel informatie op Wikipedia die je kunt gebruiken. Dat is nog eens wat anders dan een boekje lezen voor het slapengaan!

Ben jij op zoek naar meer tips & tricks over het moederschap? Kijk dan eens op het mamablog Meer Voor Mama’s en ontdek alles wat jij moet weten als moeder zijnde!