Look up in wonder
Image default
Dienstverlening

Let hierop bij het samenstellen van je groepenkast

Koffie zetten, stofzuigen of even snel naar de supermarkt, altijd en overal kom je in contact met elektra. Tegenwoordig kan je dus echt niet meer zonder, dit hoeft geen probleem te zijn zolang alles maar goed geregeld is. Gelukkig zijn er elektriciens die je van al je elektra problemen af kunnen helpen. Je kan zelf ook proberen problemen te voorkomen, veel problemen beginnen namelijk bij de groepenkast.

De groepenkast

Overbelasting en ouderdom zijn twee van de grootste oorzaken van een stroomstoring. Tijdens overbelasting zijn er teveel apparaten aangesloten op het elektrische netwerk waardoor de groepenkast meer stroom moet leveren dan dat hij eigenlijk aankan. Wanneer er overbelasting optreedt dan schakelt de groepenkast uit. Bij ouderdom kan er sprake zijn van schade en slijtage, maar ook van overbelasting. Wanneer de groepenkast namelijk ouder wordt dan neemt de hoeveelheid stroom die hij aankan steeds meer af. Je komt uiteindelijk op een punt waar hij zo weinig stroom aankan dat hij soms overbelast wordt van alle apparaten.

Zelf je groepenkast samenstellen

Een nieuwe groepenkast samenstellen kan al deze problemen verhelpen. Bij het samenstellen van een nieuwe groepenkast kan je er zelf voor zorgen hoeveel groepen en extra dingen je kan toevoegen. Als je een nieuwe groepenkast samenstelt is het handig om in kaart te brengen welke apparaten je nu allemaal in huis hebt en welke eventueel nog kunnen komen. Ook is het handig om erbij te schrijven hoeveel stroom ze nodig hebben. Het achterhalen of je een 1-fase of 3-fase groepenkast nodig hebt is ook heel belangrijk. Het allerbelangrijkste is toch wel alle apparaten verdelen over de nieuwe groepen. Je kan dus zelf kiezen hoe je deze apparaten verdeeld en hoeveel groepen je nodig hebt. Een groep kan 3500 Watt aan, het is altijd handig om wat speling over te houden zodat je altijd nieuwe apparaten kunt aansluiten.