Look up in wonder
Image default
Sport

Waarom kiezen voor een Kickbike step?

De laatste tijd is de kickbike step in Nederland steeds vaker zichtbaar in het straatbeeld. Deze step is speciaal ontwikkeld voor sportievelingen en avonturiers die lekker in beweging willen zijn en langere afstanden willen steppen. Maar wat is het verschil tussen de ’traditionele’ step en de kickbike step? Wat is de meerwaarde van het kopen van een kickbike step? En welke mogelijkheden zijn er als je zo’n step wilt kopen? Je leest de antwoorden op deze vragen in dit artikel!

De kickbike step: een step met een revolutionair ontwerp

Een van de kenmerken van een kickbike step die direct opvalt, is het stijlvolle ontwerp. Kickbike steps hebben een groot voorwiel dat via een gebogen laag frame verbonden is met een (iets) kleiner achterwiel. Dit gestroomlijnde ontwerp zorgt voor een step die super gestroomlijnd is en zorgt voor een prettige rij-ervaring.

De meerwaarde & pluspunten van kickbikes

Een van de grootste pluspunten van een kickbike step is, naast de stijlvolle looks, het robuuste design. Het frame is gemaakt van licht en supersterk aluminium, dat roestbestendig is en lang meegaat. Dit aluminium vangt met groot gemak de klappen op die de step tijdens bosritten en trainingen op andere ruige terreinsoorten te verduren krijgt. Een kickbike step is dan ook een duurzame keuze. Kies je voor dit type step, dan heb je de garantie op een vervoersmiddel dat jarenlang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. Want ook de voetensteun op de step is supersterk. Deze voetplank is vervaardigd uit rvs aluminium en bestand tegen grote krachten en allerlei weersomstandigheden. Proberen om deze step te slopen, is een vrij zinloze opgave. Een ander prettig en aantrekkelijk kenmerk van de kickbike step is het feit dat er verscheidene bandentypes mogelijk zijn. Als je veel stept op hobbelige wegen of bospaden met takken en stenen, dan kun je kiezen voor een bredere band met meer profiel. Het steppen wordt dan een stuk gemakkelijker. Step je liever op verharde wegen en paden, dan zijn dunnere banden een aanrader. En natuurlijk wil het oog ook wat, dus je kunt ook gewoon op basis van uitstraling en stijl voor een bepaald bandensoort kiezen. De keuze is helemaal aan jezelf!

Mogelijkheden: voor elke stepper wat wils

Wie een kickbike step zoekt, zal zich verbazen over het uitgebreide assortiment steppen dat bij professionele aanbieders van dit step merk te vinden is. We zagen al dat er qua banden van alles mogelijk is. Maar ook het ontwerp van de step biedt veel mogelijkheden, van stoer en robuust tot elegant en klassiek. Ten slotte heb je ook genoeg keuze als het op kleuren aankomt. Houd je van modern, dan is een felgekleurde step (bijvoorbeeld rood, geel of blauw) een prima optie. Meer tijdloos zijn grijze, zwarte of witte kickbike steps. Bekijk nu het complete assortiment kickbike steppen via onze webshop en koop jouw favoriete step voordelig bij ons!

https://stepsonline.nl/product-categorie/kickbike/