Look up in wonder
Image default
Dieren

Steppen met je hond in de herfst

De step was voornamelijk kinderspeelgoed, maar is tegenwoordig ook bij de volwassen populair. Steeds meer volwassenen steppen, maar wist je ook dat steeds meer mensen de keuze maken om hun hond uit te laten met een step? Steppen is leuke en gemakkelijke manier om de hond voldoende beweging te bieden en tegelijkertijd zelf sportief bezig te zijn in de herfst. Om veilig samen met je hond te kunnen steppen heb je een hondenstep nodig en een dog adapter. Waarom kiezen zoveel baasjes er voor om met hun hond te steppen? Wat heb je nodig en welke soorten hondensteps zijn er?

Voordelen van het steppen voor je hond

Veel hondenbaasjes hebben niet iedere dag de tijd om drie keer een flinke wandeling met hun viervoeter te maken. Echter, zo’n halfuurtje wandelen is voor veel honden te kort om in goede conditie te blijven. Daarbij is het wandeltempo van het baasje voor de meeste hondenrassen te laag. Er zijn baasjes die de hond op de fiets uitlaten, maar dit is eigenlijk erg gevaarlijk en het tempo van fietsen is te hoog voor de hond. Daarom stappen steeds meer baasjes over op het steppen met de hond. Steppen met de hond is, in tegenstelling tot fietsen, wel veilig en heeft een tempo dat de hond goed kan bijbenen.

Voordelen van het steppen voor jezelf

In de herfst komen veel mensen vaak weinig buiten en krijgen daarom minder lichaamsbeweging. Samen steppen met de hond is dan een leuke manier om ook zelf meer beweging te krijgen. Terwijl je heerlijk stept samen met je hond in de frisse buitenlucht, werk je aan je eigen conditie en train je allerlei spieren. Steppen heeft als bijkomend voordeel dat het niet blessure gevoelig is en weinig belastend voor spieren en gewrichten. Bovendien is het een vorm van beweging die iedereen kan leren. Of je nu al jaren in je jeugd hebt gestept of nog nooit maak niet uit: steppen kan iedereen!

Hondensteps en accessoires

Het is belangrijk een goede, stevige step aan te schaffen als je wilt gaan steppen samen met je hond. Er zijn verschillende soorten steps te koop die geschikt zijn voor verschillende terreinen en hondensoorten dus er is voor ieder baasje wat wils.
Om te kunnen steppen met je hond, heb je naast een hondenstep in ieder geval een dog adapter nodig. Deze verbindt de treklijn van de hond met de step en voorkomt dat de lijn in de van de step wielen kan komen. Erg veilig, en jij hebt je handen vrij om te kunnen sturen. Er zijn nog meer accessoires optioneel aan te schaffen voor je step, zoals een rekje voor achterop, een hondenharnas of een spatbordenset.

Wil je nou ook een hondenstep kopen? Bezoek dan snel deze website waar je een uitgebreid aanbod aan hondensteps vindt.

https://hondensteps.nl/