Look up in wonder
Image default
Woning en Tuin

Nut van lichtstraten

In Nederland wordt al heel lang gebruik gemaakt van lichtstraten en dit komt doordat het hier veel regent. In de winkelstraten zouden mensen helemaal nat worden zonder lichtstraten.

Een lichtstraat heeft een oppervlakte van glas en een frame van aluminium. Het is dus een soort van ruit dat boven wordt geplaatst in plaats van een dak. In de winkelstraten zorgt het ervoor dat iedereen droog blijf wanneer het gaat regenen. Bijna overal in Nederland word er hiervan gebruik gemaakt tenzij de winkels natuurlijk binnen zitten.

Tegenwoordig is het voor particulieren ook mogelijk om lichtstraten te laten bouwen voor hun huis. Bij nieuwbouwwoningen kiezen architecten al soms voor deze optie, maar het is ook mogelijk om lichtstraten te laten bouwen bij oude huizen. Een deel van het dak word dan gewoon vervangen door een lichtstraat.

De eerste stap hiervoor is het aanvragen van een offerte en kijken wat de opties zijn. Wanneer je een offerte aanvraagt zal het bedrijf kijken welke opties er zijn voor het plaatsen van lichtstraten en hoeveel dit gaat kosten. Als je akkoord gaat met de offerte kun je een afspraak maken om de lichtstraten te laten plaatsen. Je hebt natuurlijk wel zelf de keuze uit verschillende soorten lichtstraten.

luxlight.eu/

niekroos.nl/