Look up in wonder
Image default
Vervoer en transport

Kun je verhuizen tijdens de lockdown?

Kunt u verhuizen tijdens de lockdown?

U kan er niet omheen; de coronamaatregelen grijpen wild om zich heen. Iedereen ondervindt hinder van de lockdown. Sommige dingen die zo simpel leken, kunnen even niet meer door. Maar kunt u nog verhuizen tijdens de lockdown? En zo ja, hoe precies? In dit artikel vertellen we u over alle belangrijke informatie die u moet weten over verhuizen tijdens de lockdown.

Wees klachtenvrij

Om meteen een duidelijk antwoord aan u te geven; verhuizen is nog mogelijk tijdens de lockdown. Er gelden alleen een aantal eisen waaraan u moet voldoen zodat de verhuizing door kan gaan. Als eerste moet u natuurlijk geen griep of verkoudheidsverschijnselen hebben. Blijf thuis indien dit wel geval is. Als u een verhuisbedrijf zoals de onze inhuurt en klachten heeft, dient u dit onmiddellijk door te geven aan ons. Wij willen natuurlijk dat onze verhuizers geen risico’s nemen tijdens deze bizarre tijden. Er zal dan meteen overleg gevoerd worden over een andere datum waarop wij al uw bezittingen veilig kunnen transporteren naar uw nieuwe woning.

Let op de hoeveelheid mensen in huis

Een ander wezenlijk verschil tussen verhuizen voor de lockdown, en verhuizen tijdens de lockdown, is dat u met maximaal drie personen in een publieke binnenruimte mag zijn. Daarnaast moet er consistent anderhalve meter afstand worden gehouden wanneer u geen huishouden bent. Dit is tijdens een verhuizing erg onrealistisch om voor elkaar te krijgen. Daarom is ons algemene advies, als het een doe-het-zelf verhuizing betreft, om uw verhuizing uit te stellen indien mogelijk. Voor verhuisbedrijven gelden deze maximum aantal personen niet, en onze verhuizers dragen ten allen tijde binnen onder andere mondkapjes om het verhuisproces zo corona-conform mogelijk te maken. Daarnaast kan er tijdens een lockdown een avondklok gelden. Dit betekent dat u niet in vroege of late uren op de weg kan zijn tijdens een verhuizing. Een paar keer op en neer rijden kan, afhankelijk van de afstand tussen uw oude en nieuwe adres, niet meer buiten uw werktijden door deze avondklok.

Overige administratie

Tot slot kunnen er dingen veranderd zijn tijdens uw verhuizing waardoor u administratieve wijzigen moet doorgeven. In sommige gemeenten moest u zich hiervoor bijvoorbeeld bij het gemeentehuis zelf uitschrijven, terwijl door de lockdown u het hoogstwaarschijnlijk online moet aangeven dat u inwoner van uw nieuwe gemeente zult worden. Ook de wat kleinere dingen kunnen veranderd zijn tijdens het proces van een verhuizing. Tijdens een lockdown kan u bijvoorbeeld geen grote housewarming meer geven doordat er maar een gelimiteerd aantal bezoekers per dag langs uw nieuwe woning mag komen. De enige oplossing hiervoor is om een digitale housewarming te geven of af te wachten totdat de lockdown versoepeld is.

Hopelijk weet u nu door al deze informatie wat er wel en niet mogelijk is op het vlak van verhuizen tijdens de lockdown. Deze tijden hebben aangetoond hoe flexibel mensen kunnen zijn, en dat geldt ook voor ons bij Faster Verhuizingen. Als u tijdens uw verhuizing wil dat alles vlekkeloos verloopt ondanks alle externe factoren, kunt u bij ons terecht op onze website. Wij wensen u alvast een fijne verhuizing!

https://www.fasterverhuizingen.nl/