Look up in wonder
Image default
Gezondheid

Ingrijpende middelen om het snurken te stoppen

Snurken is een vervelende kwaal. Niet alleen voor je bedpartner, maar ook zeker voor jou. Mensen die snurken hebben doorgaans ook last van slaapapneu. Dit is een kwaal waarbij je ademhaling vaak meerdere malen per nacht gewoon stopt. Dit kan vervelende bijwerkingen hebben. Online vind je veel tips om van snurken af te komen, maar deze werken niet altijd. Maar wat dan te doen tegen snurken? Wij gaan het je vertellen, we waarschuwen je wel dat dit vaak ingrijpende oplossingen zijn.

Het CPAP-masker

Dit masker is één van de meest ingrijpende, maar tegelijkertijd ook best werkende anti-snurk middel dat er bestaat. Voor mensen die lijden aan slaapapneu is dit echter de voorkeursbehandeling. Het masker is een elektronische machine dat lucht via een masker de neus en mond inpompt. Deze constante luchtstroom zorgt ervoor dat luchtwegen open blijven en snurken geen kans krijgt. Het masker zelf is met behulp van een elastische buis aan de elektronische pomp. Zeer ingrijpend, maar wat te doen tegen snurken? Zonder twijfel het CPAP-masker.

De anti snurkbeugel

Zonder twijfel een minder ingrijpend middel ten opzichte van het CPAP-masker, maar wel een middel waarvan je bewust bent dat je het gebruikt. In de medische wereld staat het ook beter bekend als een Mandibulair Repositie Apparaat. De effectiviteit ervan komt doordat het middel het probleem bij de bron aanpakt. Snurken wordt doorgaans veroorzaakt doordat het zachte gehemelte de luchtwegen blokkeert. De anti snurkbeugel dwingt de kaak lichtjes naar voren, zodoende kan het gehemelte de luchtweg niet blokkeren.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/