Look up in wonder
Image default
Woning en Tuin

Een houten vloer kopen: waar moet je op letten?

Een houten vloer geeft een warme en gezellige uitstraling aan je interieur. Steeds meer mensen kiezen voor een houten vloer voor hun huis. Hieronder een aantal punten waar je op moet letten als je een houten vloer kopen gaat.

 

Waar je op moet letten bij de aankoop van een houten vloer

 

  1. Het soort hout

Er zijn verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor houten vloeren. Bekende opties hiervoor zijn eikenhout, notenhout en teakhout. Elke houtsoort heeft een andere uitstraling en daar kun je dan ook je keuze op baseren. Eikenhout is erg populair door een warme uitstraling en duurzaamheid. Notenhout heeft een meer luxe uitstraling en wordt veel gebruikt voor een net interieur. Teakhout is heel hard en kan goed tegen een stootje. Als je het erg intensief gebruikt, dan is dat dus een goede keuze.

 

  1. Legmethode

De legmethode is ook een keuze die je moet maken tijdens de aankoop van de vloer. Je kunt ervoor kiezen om de vloer er los in te leggen, maar het kan ook vastgelijmd worden. Ook kun je kiezen voor het patroon. Kies je rechte planken of een visgraat vloer.

 

Een houten vloer kopen heeft vele voordelen ten opzichte van een andere vloer. Hieronder een paar voorbeelden van deze voordelen.

 

Voordelen van een houten vloer

 

  1. Duurzaamheid

Een houten vloer gaat heel lang mee en is daarom erg duurzaam. Als je de vloer goed onderhoudt, dan kan deze wel tientallen jaren mee. Hout is ook een natuurlijk materiaal en daardoor is het milieuvriendelijk.

 

  1. Sfeervol

Een houten vloer geeft een warme en sfeervolle uitstraling aan het interieur. Het past ook bij elke woonstijl en je krijgt er een gezellig huis van.

 

  1. Onderhoudsvriendelijk

Een houten vloer is relatief eenvoudig te onderhouden. Als je regelmatig stofzuigt en dweilt is dit voldoende om de vloer goed te houden. Beschadigingen kun je makkelijk repareren.

 

Een houten vloer kopen is dus zeker de moeite en het geld waard. Je hebt er lang plezier van en het ziet er ook nog eens heel mooi en sfeervol uit.

 

https://www.woon-boerderijmaja.nl/houten-vloeren/