Look up in wonder
Image default
Gezondheid

Dry needling in Veenendaal als onderhoudstherapie bij langdurige stressklachten

Wanneer u last heeft van langdurige stressklachten heeft u het ongetwijfeld al letterlijk aan den lijve ondervonden: stress kan behoorlijk van invloed zijn op het lichaam. Zo leidt het onder andere tot een snellere hartslag en verhoogde niveaus van het stresshormoon cortisol. Op de lange termijn leidt dit laatste tot een verhoogde bloedsuikerspiegel, overgewicht én gewicht van spiervolume. Ook zorgt stress ervoor dat uw spieren zich constant aanspannen. Dit leidt op den duur tot pijnlijke triggerpoints die tevens een goede doorbloeding verhinderen. In de omgeving van Veenendaal kunt u voor dry needling bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede terecht.

Wat gebeurt er tijdens deze behandelmethode?

Dry needling in Veenendaal is een effectieve behandeling bij spierspanning door stress. De triggerpoints worden aangeprikt met een droge naald, waardoor deze zich langdurig ontspannen. Uw klachten nemen zo af en zullen minder vaak terugkeren. Deze behandelvorm wordt bij chronische stress dan ook vaak als onderhoudsbehandeling ingezet. Behalve stress kunnen psychologische factoren als depressie en onrust, maar ook vermoeidheid leiden tot spierverkramping.

Behandelingen binnen een multidisciplinair centrum

Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede is de grootste praktijk van de omgeving en biedt vele soorten behandelingen aan. Ook groepsbehandelingen, waaronder fysiotherapie bij diabetes. Fysiotherapie bij diabetes betreft een twaalf weken durend programma waarbij ook met specialisten als verpleegkundigen en diëtisten wordt samengewerkt. Niet alleen bij fysiotherapie voor diabetes, maar ook bij tal van andere fysiotherapeutische behandelingen ervaart u de extra voordelen van de aansluiting bij het Eerstelijnscentrum. Zo kunnen de meest uiteenlopende klachten, soms in samenwerking met andere disciplines, worden behandeld.

Behandeling door ervaren en gecertificeerde therapeuten

In Veenendaal wordt dry needling binnen dit behandelcentrum enkel uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten. Uiteraard geldt dit voor alle behandelvormen. Spierverhardingen worden met een droge naald aangeprikt. Er wordt dus geen vloeistof ingebracht en behalve de naald bestaan er geen overeenkomsten met acupunctuur. Dry needling werkt direct op uw spieren en is geenszins een energiebehandeling.