Look up in wonder
Image default
Woning en Tuin

Cortenstaal plantenbak

 

De cortenstaal plantenbak is de laatste jaren steeds populairder geworden in de wereld van tuinontwerp en landschapsarchitectuur. Deze plantenbakken worden gemaakt van cortenstaal, een type staal dat bekend staat om zijn roestige uitstraling en duurzaamheid. In deze blog zullen we dieper ingaan op de eigenschappen van cortenstaal en waarom het een goede keuze kan zijn.

 

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal, ook wel bekend als weervast staal of COR-TEN staal, is een staallegering die voornamelijk uit ijzer bestaat, maar ook koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom bevat. De unieke eigenschap van cortenstaal is dat het na blootstelling aan de buitenlucht een roestige uitstraling krijgt, terwijl het toch zijn sterkte behoudt. Dit komt doordat de roestlaag op het oppervlak van het staal dient als een beschermlaag.

 

Voordelen van cortenstaal plantenbakken

De cortenstaal plantenbak biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals hout of kunststof. Een van de grootste voordelen van cortenstaal is de duurzaamheid. Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden en kan jarenlang meegaan zonder dat het aan kwaliteit verliest. Daarnaast zijn ze relatief onderhoudsvrij, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die geen tijd hebben om hun tuin regelmatig te onderhouden.

Een ander voordeel is de esthetische waarde. De roestige uitstraling van het staal geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan uw tuin of terras. Daarnaast kunnen cortenstaal plantenbakken worden vervaardigd in verschillende maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine als grote tuinen.

 

Gebruik van cortenstaal plantenbakken

De cortenstaal plantenbak kan op verschillende manieren worden gebruikt in de tuin of op het terras. Ze kunnen worden gebruikt als decoratieve elementen, als scheiding tussen verschillende delen van de tuin of als afscherming van bepaalde planten. Daarnaast kunnen ze worden gebruikt om een natuurlijke sfeer te creëren door bijvoorbeeld bepaalde planten te combineren met rotsen en andere natuurlijke materialen.

 

Onderhoud

Hoewel cortenstaal plantenbakken relatief onderhoudsvrij zijn, vereisen ze wel enige zorg om hun levensduur te verlengen. Het is belangrijk om de plantenbakken regelmatig schoon te maken om vuil en bladeren te verwijderen die zich kunnen ophopen in de randen en naden. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plantenbakken af en toe te behandelen met een beschermende laag om de levensduur van het staal te vergroten.

https://www.jfcortenstaal.nl/webshop/plantenbakken/