Look up in wonder
Image default
Woning en Tuin

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden tot het ontvangen van subsidie van groene daken? Bij NatureGreen krijgen we regelmatig vragen van klanten die willen weten wat er nou geldt in hun gemeente. De informatie is soms moeilijk te vinden op internet of is verouderd, waardoor het niet altijd even makkelijk is om zelf uit te zoeken. Daarom hebben we bij NatureGreen een handig overzicht gecreeërd waarin voor alle gemeenten van Nederland staat of u subsidie ontvangt en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en hoeft u niet lang te zoeken! We houden de pagina regelmatig bij wanneer er nieuwe subsidies beschikbaar komen, dus houdt deze vooral in de gaten.

Waarom groene daken stimuleren?

Misschien vraagt u zich af waarom gemeenten zo graag de aanleg van groene daken subsidiëren. We hebben in Nederland te maken met een klimaat dat aan het veranderen is. De zomers worden droger en regenbuien worden intenser. Door deze toename van weersextremen hebben we gemerkt dat niet al onze steden en dorpen zijn opgewassen tegenklimaatverandering, met alle gevolgen, zoals zware overstromingen, van dien. Om onze gemeenten klimaatbestendiger te maken zijn groene daken een uitkomst. De daken vangen veel regenwater op, verlagen de omgevingstemperatuur en dragen bij aan de lokale biodiversiteit. Ook filteren ze de lucht en verhogen ze isolatiewaarde van uw huis! Daarnaast zorgt meer groen in de bebouwde kom voor een prettigere leefomgeving. Niet alleen door de effecten op temperatuur en luchtkwaliteit, maar ook omdat een groenere omgeving wordt geassocieerd met stressvermindering. Hoe groener, hoe beter dus!

Let op de voorwaarden

Wanneer u subsidie aanvraagt voor groene daken, is het wel van belang dat u goed let op de voorwaarden die geldig zijn. Deze voorwaarden kunnen te maken hebben met de oppervlakte van het dak, het bouwjaar van het pand of de waterbergingscapaciteit. Sommige gemeenten willen namelijk alleen investeren in grote groene daken, of daken die worden gelegd met een grotere groep mensen dan één particulier. Om verassingen te voorkomen is het daarom belangrijk de voorwaarden goed door te nemen!

Neem nu contact op met NatureGreen

Heeft u vragen naar aanleiding van de subsidie informatie, of wilt u meer weten over de verschillende groendaksystemen van NatureGreen? Wij helpen u graag verder. Onze adviseurs zijn gemakkelijk te bereiken via de klantenservice of het contactformulier op onze website. Zij staan u graag te woord! Bezoek daarom gauw onze website en bestel uw groene daken bij NatureGreen.