Look up in wonder
Image default
Zakelijk

Aandachtspunten voor het kopen van een tekentablet

Aandachtspunten voor het kopen van een tekentablet

Bij het kopen van een Tekentablet letten de meeste mensen vooral op de grootte van het apparaat. Dit omdat het ook de oppervlakte representeert waarop je kunt tekenen. Het is een voorwerp wat niet alleen door de grafische sector wordt gebruikt, maar ook iets wat in veel huishoudens voorkomt. Iedereen die goed kan tekenen en toch fan is van de digitale revolutie werkt hiermee. Het grote voordeel is dat je kunt gummen zonder dat er vlekken ontstaan. Daarnaast heb je ook de keuze uit honderden kleuren en is het een stuk makkelijker om te blenden als je hier eenmaal aan gewend bent. 

Het is verstandig om ook op de accessoires te letten. Niet iedere fabrikant levert meerdere pennen mee. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor de grote merken. Hierbij kun je verschillende pennen bestellen, want op papier gebruik je ook niet altijd hetzelfde potlood of pen. Tevens is de software ook erg belangrijk. Veel mensen maken gebruik van bijvoorbeeld Photoshop, maar dit wordt niet door alle tekentablets ondersteund. Sommige fabrikanten, vooral in de budgetcategorie hebben hun eigen software. Het is dus slim om jezelf hierin te verdiepen voordat je ook daadwerkelijk tekentablets gaat kopen voor je bedrijf of gewoon voor thuis.

Wat kun je ermee doen?

Bij 5top krijgen wij vaak de vraag wat je nu precies met een tekentablet kunt. De mogelijkheden zijn ongekend, maar eigenlijk is het niets meer of minder als tekenen op papier. Het verschil zit hem in dat het dan op een scherm komt te staan. Het voordeel daarvan is dat je het makkelijk zonder vlekken, gummen of strepen kunt bewerken. Daarnaast kun je er dan ook verschillende effecten aan toevoegen, die je wellicht nog niet onder de knie hebt. De computer is dus als het ware een hulpmiddel om je tekenkunsten te verbeteren.