Legendarische Volkswagens

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto’s ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf.

Kever

De Volkswagen Kever kwam voor het eerst op de markt in 1936. Deze Volkswagen was tot 2002 zelfs het meest verkochte model ter wereld met maar liefst 21 miljoen verkochte auto’s. Intussen is de kever ingehaald oor de Toyota Corolla, de Ford F serie pick ups en de Volkswagen Golf. De originele Volkswagen Kever werd gebouwd van 1938 tot 2003.

Karakteristiek voor de Volkswagen Kever zijn de ronde carrosserievorm, de ronde koplampen en de typische ‘keverklank’ van de auto.

Golf

Voor een auto die gezien werd als een zuinige vervanging voor de iconische VW Kever, overtrof de Golf alle verwachtingen. De eerste Golf kwam in 1974 op de markt en werd een echte game changer voor Volkswagen. Het was de eerste watergekoelde auto van Volkswagen die in massaproductie werd genomen. Dit was een aanzienlijke verandering in de koers van Volkswagen. Tot dan werden luchtgekoelde motoren gebruikt (zoals bij de Kever). Ook had de Golf voorwielaandrijving, in tegenstelling tot achterwielaandrijving van de Kever.

De Golf werd een symbool voor snelheid en betaalbaarheid en was vooral in de jaren 80 en 90 populair.  De Golf wordt nog steeds gemaakt en is de Kever voorbij als meest verkochte auto van Volkswagen.

Volkswagen Modellen van nu

 

Volkswagens staan bekend om de  goede prijs/kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid, hoogwaardige afwerking en – bij meer recente modellen – hun complete standaarduitrusting. Oudere modellen waren standaard vaak kariger uitgerust.

 

De meeste Nederlandse Volkswagens rijden nu nog op benzine, maar elektrische-modellen zijn sterk in opkomst. Populaire modellen zijn de:

Polo

De Volkswagen Polo is één van de meest populaire auto’s in Nederland. De nieuwste Volkswagen Polo is rijk uitgerust. Het instapmodel beschikt al over een uitgebreid multimediasysteem en veiligheidssystemen als voetgangersherkenning, afstandswaarschuwings- en noodremsysteem.

Volkswagen Polo Private Lease is de manier om een nieuwe voordelig in een Volkswagen Polo te rijden.

ID3

De ID3 is de eerste auto uit de elektrische ID reeks van Volkswagen. De reeks waarmee Volkswagen elektrisch rijden voor het grote publiek mogelijk wil maken. De ID3 is een betaalbare en betrouwbare elektrische Volkswagen met een modern design.

Betaalbaar en zorgeloos elektrisch is mogelijk via Volkswagen ID3 Private Lease

UP

De Volkswagen Up is dé perfecte stadsauto door zijn kleine formaat. Tegelijkertijd is de Up! een model dat zich qua rijgedrag en veiligheidsvoorzieningen kan meten met modellen van een maatje groter. Hierdoor is de auto ook comfortabel voor lange afstanden.

Stadsauto’s zijn populair in het private lease aanbod. Volkswagen UP Private Lease doet het al jaren goed. 

https://leaseauto.nl/private-lease/volkswagen/