Look up in wonder
Image default
Energie

Hoe weten energieleveranciers zichzelf te onderscheiden?

Ben je op zoek naar een nieuw paar schoenen? Dan heb je uit tal van soorten en maten de keuze. Je kunt bovendien uit heel veel verschillende merken kiezen, aangezien elk merk voor onderscheidende schoenen weet te kiezen. Dit is ook het geval als je bijvoorbeeld voor een nieuwe auto gaat kijken, als je voor een nieuwe bloempot gaat kijken of als je voor een nieuwe computer gaat kijken.

Het lastige is dat hier bij energie een stuk minder sprake van is. Er kan alleen onderscheid worden gemaakt tussen groene stroom en normale stroom, maar daar houdt het dan ook wel bij op. Voor energieleveranciers is het dus niet mogelijk om zich met hun producten te onderscheiden, maar gelukkig wel nog op andere manieren. Doordat elke energieleverancier zich wil onderscheiden, kun jij van nog lagere energietarieven genieten.

Lager maandtarief

Veel energieleveranciers kiezen ervoor om lage tarieven aan te houden. Zij weten zich hiermee ten opzichte van andere energieleveranciers te onderscheiden. Bovendien is het zo dat veel consumenten automatisch voor de laagste prijs kiezen; logisch ook, aangezien stroom toch stroom is.

Indien je kosten wilt besparen, is het dus interessant om voor een zo’n laag mogelijk tarief te kiezen. Om een goed vergelijk te kunnen maken, is het advies om gebruik te maken van de beste energievergelijker. In de beste energievergelijker vind je eigenlijk alle energieleveranciers terug, zoals Oxxio. Doordat alle mogelijkheden en contracten in één tool ingebouwd zijn, kun je direct een perfect vergelijk maken.

Welkomstcadeau

Ook stunten veel energieleveranciers met interessante welkomstcadeaus. Dit zijn bovendien geen welkomstcadeaus waar je zomaar nee tegen zegt. Zo gaat het bijvoorbeeld om een behoorlijke cadeaubon, om een tablet of om een complete goodiebag.

Juist met deze welkomstcadeaus kunnen de energieleveranciers zich onderscheiden. Stel je maar eens de volgende situatie voor:

  • Leverancier A: tarief van 150 euro per maand, inclusief een cadeaubon van 20 euro.

  • Leverancier B: tarief van 150 euro per maand, inclusief een tablet gratis

Heb jij enig idee voor welke leverancier 99 van de 100 consumenten kiezen? Juist, voor leverancier B. Met de welkomstcadeaus weten de energieleveranciers zich dus echt te onderscheiden. Voor jou als consument biedt dit in ieder geval geweldige mogelijkheden; je kunt immers van interessante welkomstcadeaus gaan profiteren. Hiervoor hoef je bovendien maar één ding te doen: een goed vergelijk te maken!