Look up in wonder
Image default
Beauty en verzorging

Hoe werkt de professionele behandeling van Cosmelan?

Veel vrouwen en mannen hebben last van gepigmenteerde laesies die moeilijk te behandelen zijn met standaard huidverzorging en chemische peelings. Cosmelan Professional Treatment is een baanbrekende procedure die hyperpigmentatie elimineert en controleert door een proces van intense depigmentatie, continue depigmentatie, controle van hyperpigmentatie en het voorkomen van herhaling. Kijk op mouritshuidtherapie.nl voor meer informatie over verschillende soorten huidbehandelingen.

Cosmelan professionele behandeling

Cosmelan Professional Treatment is effectief voor deze huidaandoeningen: gepigmenteerde laesies, melasma, post-inflammatoire, hyperpigmentatie en textuur onregelmatigheden.

Cosmelan is een professioneel depigmentatie peeling systeem. Het is een proces in twee fasen, waarbij de eerste stap in de kliniek wordt uitgevoerd. De Cosmelan 1 peeling wordt op het gezicht aangebracht en blijft 6-10 uur zitten. Op de derde dag zal de huid een extreme peeling ondergaan. Na 7 dagen wordt de tweede stap met Cosmelan 2 toegepast om herhaling te voorkomen. Dit is een tyrosinase remmer, die werkt door de productie van overtollig melanine te verdoven. Als het gaat om de behandeling van melasma, is een regelmatig onderhoudsprogramma essentieel om de kans op herhaling te verkleinen. In ernstige gevallen kan Cosmelan elke 6 maanden nodig zijn. Een tyrosinase remmer is nodig zolang de persoon de vorming van nieuwe pigmentatie wil voorkomen.

Toepassing van Cosmelan professionele behandeling

De Cosmelan Professional Treatment wordt in een dikke laag op het hele gezicht aangebracht, waardoor een volledige dekking ontstaat. De huid wordt eerst gereinigd en overtollige olie wordt verwijderd. Dit proces in de kliniek duurt ongeveer 10-15 minuten. Afhankelijk van het huidtype wordt de behandeling 6-10 uur op de huid gelaten. Er is geen ongemak, maar het wordt aangeraden om ervoor te zorgen dat u in deze periode geen sociale plannen heeft.

Verwijdering van Cosmelan professionele behandeling

Na de periode van 6-10 uur wordt de behandeling verwijderd met water. Na het verwijderen van de behandeling zal de huid een beetje rood zijn. Door de lange tijd dat de behandeling moet werken, kunnen de actieve ingrediënten zachtjes diep in de huid worden opgenomen. Dit wordt vergeleken met agressieve chemische peelings die de opperhuid in enkele minuten oplossen, waardoor wond trauma ontstaat. Cosmelan Professional Treatment zorgt voor minder trauma en is in staat om de diepere huidlagen waar de gepigmenteerde laesies liggen intensief te behandelen.