Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Een huis voor ouderen inrichten

Het is allemaal een feit dat we oud worden. We willen, zelfs als we ouder worden, nog steeds comfortabel zijn in eigen huis, maar soms is dat niet mogelijk. Zo kan een trap op gaan al heel zwaar zijn  voor de knieeen en is het moeilijk om alle lichten uit te doen en er op te letten dat alle elektronica uit is. Gelukkig is er altijd wel iets wat je er aan kan doen, om jezelf het leven makkelijk te maken of van een oudere kennis. Met deze vijf ideeen kan je een huis om toveren tot de perfecte plek voor de ouderen, zonder dat ze pijn krijgen of vermoeid raken van de ruimte.

Zorg voor op afstand bestuurbaar licht. Zelfs als je jonger bent is het soms vervelend om alle lichten uit te doen. Met op afstand bestuurbare lichten kan je met een druk op de knop het licht aan en uit zetten. Tegenwoordig is dit zo modern dat je zelfs de intensiteit van het licht kan bepalen en in sommige gevallen ook nog de kleur van het licht. Je kan de afstandsbedieningen ook meer functies geven, door de televisie er bijvoorbeeld mee aan te sluiten. Zo heb je met 1 klein apparaatje controle over je hele huis.

Zorg voor een trappenlift. Als je in een huis woont met twee of meer verdiepingen, kan het soms lastig zijn om naar boven te komen zonder moe te worden. Met een trappenlift los je dit op. Deze lift zit vast aan de trapleuning en gaat helemaal omhoog, voorbij de balustrade. Zo kan je in een oogwenk boven komen, op een comfortabele manier.

Zorg er voor dat meubels goed bereikbaar zijn. Zorg er voor dat de afmetingen goed zijn en je niet op je tenen moet staan als je ergens bij wilt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://lamiwood.nl

Gerelateerde artikelen

Praktische klustips

Je rijbewijs, en dan?

Verschillende soorten kozijnen